Biografie

De sopraan Ellen Vos begon haar muzikale carrière op 11-jarige leeftijd bij het Constantijn Koor in Zwolle. Nadat zij via dit koor gevraagd werd de première van de Disney film Pocahontas muzikaal te begeleiden volgden diverse andere concerten.Op haar 12e besloot zij te auditeren voor de jeugdklas van het conservatorium in Zwolle. Hier werd zij direct aangenomen en kreeg ze les van docente Riekje Bakker.Toen zij 15 was heeft zij meegedaan met het landelijke Prinses Christina Concours waar zij een 2e plaats won. Hieruit volgden diverse optredens en uiteindelijk heeft zij ook meegedaan als solist bij de opnames van de Prinses Christina Kerst CD.In 2000 en 2001 was zij prijswinnares bij het concours Jong Muziek Talent Nederland, heeft ze meegespeeld in de musical “Dear Jeanet” en in de Revue 750 jaar Ommen. In 2000 heeft ze op 16 jarige leeftijd meegedaan aan het programma “Una Voce Particolare” van Ernst-Daniël Smid.

Sinds december 2001 heeft zij het conservatorium Zwolle verruild voor het conservatorium Amsterdam. Omdat haar hart naast de klassieke muziek ook bij het lichtere genre licht, besloot ze om naast de lessen in de richting Zang Klassiek ook lessen te volgen van de richting Jazz. Voor de klassieke zang had ze les van Claron Mc Fadden, voor de jazz van Ge Titulaar.

Naast haar opleiding aan het conservatorium heeft ze de laatste jaren diverse optredens gedaan in samenwerking met grote namen als Joke de Kruijf, Ernst-Daniël Smid, Louis van Dijk, Henk Ruiter, Ramses Shaffy, Sigrid van der Linden e.a. Ook werkte ze bij het Italiaanse muziek-restaurant Pasta e Basta te Amsterdam waar ze klassieke optredens verzorgde tijdens de diners.

In 2002 heeft ze opgetreden voor Bill Clinton tijdens zijn bezoek aan Rotterdam. Ze trad in Turkije op, op de bruiloft van Parool columniste en cabaretière Nilgun Yerli. In 2003 heeft Ellen in samenwerking met Ernst-Daniël Smid met de productie “Masqué” ruim 40 concerten door heel Nederland gegeven. Gedurende deze periode had Ellen zangles bij Jan-Willem Baljet (voormalig docent aan het conservatorium van Amsterdam) En volgde ze acteercursussen bij Josja Haman (voormalig coach drama van Goede Tijden, Slechte Tijden).

In 2004 heeft Ellen ervoor gekozen haar kennis van de Italiaanse taal te verbeteren en is ze voor enkele maanden vertrokken naar Italië. Daar heeft ze diverse cursussen gevolgd aan het “Instituto di lingua Italiana: Il David” in Florence en het insituut “Comitato linguistico” in Perugia.

Vanwege haar interesse in het gebruik van de stem, stemtherapieën en ademhalingstechnieken is ze in 2004 gestart met de opleiding Logopedie aan de Hogeschool Utrecht.

In 2005 vertolkte Ellen ondanks haar start van de studie logopedie een hoofdrol in de operette “Die Chárdás Fürstin” bij het Leids Operettegezelschap Crescendo. In de studiejaren die volgde, verzorgd Ellen Vos ook diverse losse optredens in Nederland, België, Italië  en Duitsland. Daarnaast werkt  zij  met grote namen samen zoals: Marco Bakker, Tom Lowhenthal, Huub Oosterhuis, Trijntje Oosterhuis en vele anderen.

Ellen is in 2007 in België van start gegaan met de showcase van Sing Sister Swing in samenwerking met Ebby Drenthe waarbij Gospel en Trance de wereld van de klassieke muziek ontmoet.

In 2009 is Ellen afgestudeerd als logopediste en tot op de dag van vandaag in 2013 combineert zij beide vakken, Ellen  werkt sinds 2009 als logopediste  in:  “De praktijk voor spreken en zingen van Rob Stallinga”  dit zowel in het Lucas Andreas ziekenhuis te Amsterdam als  in zijn praktijk te Rijswijk.

In 2010 trad Ellen op diverse Festivallen op met het programma:Supermarkt Songspiel: opera in de supermarkt, van Kurt Weill op. Hier werkte zij samen met: Concept en regie: Bart Oomen | video: Susanna Brenner | vertaling liedteksten: Jan Rot | muzikale arrangementen: Tom Lowenthal | zang: Zosja el Rhazi, Ruzanna Nahapetjan en Christl Briels | accordeon: Peter van Os | productie: Erma van Maris | zakelijke leiding: Bureau Barel

In 2011  was Ellen  ook met o.a. haar klassieke muziek in het concertgebouw te bewonderen, en ook op het wilhelmina huiskamer festival, dit i.s.m. pianiste louise van de sande bakhuyzen.  Ook kwam haar eerste  theaterprogramma “Ge(S)temd?!” op de planken, dit  i.s.m. pianiste: Louise van de Sande bakhuyzen, gitarist: Casper van Vulpen, Bassiste: Sylvia Maessen en slagwerker: Ruud van der Steen. Selma Suzanna heeft dit project zodanig bijgestuurd om tot een volledig theaterprogramma te kunnen komen. Roland Kruit heeft de productie op zich genomen. In 2011 was Ellen ook presentatrice en zangeres voor & bij het orkest:Jong en Groot Excelsior

In 2012 heeft Ellen met name aan haar “pop muziek” duo met gitaar gewerkt: “Caselle”dit duo was ook bekend onder de naam: “Elle & Cas”

Eind 2012 was er behoefte aan een extra piano duo, hierdoor heeft Ellen haar 10 jarige contact met: “Henri Heuvelmans” nieuw leven ingeblazen, wat resulteerde in een nieuw piano duo. Eveneens werkt zij mee aan een cd project samen met tekstschrijver en zangeres: Elly Zuiderveld bij de stichting “Melodies from the heart”.

Nog altijd heeft zij in 2013,  het duo met Ebby Drenthe. Daarnaast is ook het eerder gestartte duo met harpiste Esther Jansen, waarbij met name klassieke werken worden gebracht nog altijd bestaand. Uiteraard is Ellen ook  nog met  piano duo, gitaar duo of een trio van piano en viool te boeken.Voor de komende tijd staan er diverse optredens in verschillende landen op haar programma. Dit met divers materiaal van muziek en nog altijd van klassieke melodieen tot musical en zelfs tot aan de popmuziek van deze tijd.

Ook is Ellen na veel wikken en wegen in mei 2013 gestart met haar eigen logopediepraktijk te Hoofddorp, “Ellen Vos Logopedie”. Ook Wel: “EVLOGOPEDIE” genoemd,  hierbij is haar specialisatie nog altijd “De stem”. Echter.. Ellen werkt als allround logopediste in haar eigen praktijk te Hoofddorp, dit dus zowel met kinderen als volwassene. Zij is  te vinden in het gezondheidscentrum, bij apotheek Veen te Hoofddorp aan het raadhuisplein 302.

In juni 2013 is Ellen als logopediste ook kwaliteitskringbegeleider geworden van de: stem kwaliteitskring Zuid-Holland”. Echter, haar zang heeft ook niet stil gelegen tussen 2013 en nu.  Zo zong ze o.a. op een buitenfestival bij paleis het Loo, hielp ze het KNGF met een benefietconcert te Purmerend, zong ze om de maand bij Le Paddock te Hoofddorp en zo zijn en waren er nog vele andere optredens.

Wilt u Ellen ook boeken of heeft u interesse in haar logopediepraktijk?? Kijkt u dan op: www.evlogopedie.nl

Voor meer informatie en/of boekingen, neemt u dan contact op met:info@ellenvos.nl